De Blije Zoutelander

Welkom op de website van De blije Zoutelander!

DE BLIJE ZOUTELANDER is opgericht in Maart 2019, dit na een gezellige bierproeverij aan een keukentafel in Zoutelande. Want nadat het nummer over Zoutelande van BLØF nog eens voorbij kwam op de radio is de knoop doorgehakt en zijn we het idee verder gaan ontwikkelen. Aangezien we zelf wel een passie hadden voor bier maar niet zelf ons bier konden brouwen zijn we op zoek gegaan naar een kundige bier brouwerij en waar beter dan net over de grens in België! Samen met Brouwerij Boelens die het vak al generaties lang beoefend en is opgestart in het jaar 1850 zijn we aan tafel gaan zitten om ons brouwsel te vormen. Na wat proeverijen en eigen inbreng hebben we een recept op tafel gelegd en is het brouw process begonnen. Na zelf een ludiek maar luchtig bieretiket samen te stellen en een simpele wordpress website op te zetten waren we klaar voor de start.

Stap 1: het bier ophalen bij de brouwerij. Op weg met een aanhangwagen gingen we op pad naar de brouwerij waar we 130 dozen (elk 24x flesjes) aantroffen. Ookal verliep en inladen en de terugrit niet geheel zonder problemen is het toch gelukt om in Zoutelande te raken en het bier veilig op te slaan.

De eerste proeverij van het blond biertje: ‘T Zoutse Molentje.

Stap 2: het bier verkopen. Eind Maart kon de verkoop van het biertje beginnen maar hoe pak je dit aan was de vraag? Ervan overtuigd dat het online verkopen niet ging lukken door de vele concurrenten ben ik de plaatselijke horeca langsgegaan. Een aantal wouden een doos proberen maar vele waren voorzichtig. Na wat doorzetten en het ontwerpen van promotiemateriaal ging het lopen en hadden we binnen 2-3 maanden een twintigtal zaken die het biertje afnamen.

Een heerlijk kaasplankje en blije zoutelander bij Kaaswinkel Forianne, Middelburg
DeBlijeZoutelander poster voor het stimuleren van de verkopen 🙂

Stap 3: in ‘the picture’ blijven. Na een succesvolle eerste zomer kwam ook het idee om cadeauverpakkingen te verkopen met 4 flesjes en een mooi bier glas, deze verkopen we dan ook op onze website. Ookal hebben we door COVID-19 onze draai niet echt kunnen vinden in 2020 zijn we alsnog positief en bieden we nu ook leuke strandartikelen aan op onze website via onze partner bol.com. Kijk gerust rond en pak op zijn tijd nog eens zo’n lekkere Blije Zoutelander Tripel uit de kast 😉

Ook wordt het biertje goed beoordeeld op Untappd.com 🙂 reden genoeg om eens te proberen!
Cadeauverpakking €17.99 – 4 flesjes + glas

Verkooppunten

(Laatste update: 15 November, 2020)

Kaaswinkel/lunchbar Fromagerie Forianne
Damplein 1, Middelburg

Strandpaviljoen Valkenisse
Strand Koudekerke 40, Koudekerke

Slijterij Acedrinks
Van Hogendorpweg 93, Vlissingen

Zeeuwse Winkel
Langeviele 65, Middelburg

zeeuwseproducten.com
Westkapelseweg 17, Zoutelande