De Blije Zoutelander

Welkom op de website van De blije Zoutelander!

DE BLIJE ZOUTELANDER is opgericht in Maart 2019, dit na een gezellige bierproeverij aan een keukentafel in Zoutelande. Want nadat het nummer over Zoutelande van BLØF nog eens voorbij kwam op de radio is de knoop doorgehakt en zijn we het idee verder gaan ontwikkelen. Aangezien we zelf wel een passie hadden voor bier maar niet zelf ons bier konden brouwen zijn we op zoek gegaan naar een kundige bier brouwerij en waar beter dan net over de grens in België! Samen met Brouwerij Boelens die het vak al generaties lang beoefend en is opgestart in het jaar 1850 zijn we aan tafel gaan zitten om ons brouwsel te vormen. Na wat proeverijen en eigen inbreng hebben we een recept op tafel gelegd en is het brouw process begonnen. Na zelf een ludiek maar luchtig bieretiket samen te stellen en een simpele wordpress website op te zetten waren we klaar voor de start.

Samenwerking met de brouwerij. Voor het eerste brouwsel gingen we met een aanhangwagen op pad naar de brouwerij waar we 130 dozen (elk 24x flesjes) aantroffen. Ookal verliep het inladen en de terugrit niet geheel zonder problemen is het toch gelukt om in Zoutelande te raken en het bier veilig op te slaan.

De eerste proeverij van het blond biertje: ‘T Zoutse Molentje.

De verkoop. Eind Maart 2019 kon de verkoop van het biertje beginnen maar hoe pak je dit aan was de vraag? Ervan overtuigd dat het online verkopen niet ging lukken door de vele concurrenten zijn we de plaatselijke horeca langsgegaan. Een aantal wouden een doos proberen maar vele waren voorzichtig. Na wat doorzetten en het ontwerpen van promotiemateriaal ging het lopen en hadden we binnen 2-3 maanden een twintigtal zaken die het biertje af wilde nemen.

Een heerlijk kaasplankje en blije zoutelander bij Kaaswinkel Forianne, Middelburg
DeBlijeZoutelander poster voor het stimuleren van de verkopen 🙂

Het “succes” voortzetten. Na een succesvolle eerste zomer kwamen we ook op het idee om cadeauverpakkingen te verkopen met 4 flesjes en een mooi bier glas, deze verkoopten we dan ook op onze website. In de zomer van 2020 waren we op het punt gekomen om het bedrijf over te geven aan onze enthusiaste ondernemer/neef Kevin om het biertje in de familie te houden en om het success voor te zetten. Momenteel (September 2021) zijn er weer heel wat zaken bij gekomen en valt het biertje nog steeds in de smaak bij vele toeristen en bierliefhebbers die Zoutelande bezoeken! voor bestellingen kan u terecht op https://zeeuwseproducten.com/

Ook wordt het biertje goed beoordeeld op Untappd.com 🙂 reden genoeg om eens te proberen!
Cadeauverpakking €17.99 – 4 flesjes + glas

Verkooppunten

(Laatste update: September, 2021)

Kaaswinkel/lunchbar Fromagerie Forianne
Middelburg

Strandpaviljoen Herwegh
Zoutelande

ZOUT Zoutelande
Zoutelande

Slijterij Acedrinks
Vlissingen

De Concurrent
Vlissingen

Zeeuwse Winkel
Middelburg

zeeuwseproducten.com
Zoutelande