De 7 Ingrediënten voor een Blije Zoutelander

Je zult jezelf vast wel afvragen wat die Zoutelander zo blij maakt in z’n oude strandstoel? Waarom hij elke ochtend met een goed humour opstaat? Is het de geur van de snelgroeiende hoppen tijdens dit zonnige seizoen of heeft hij toch anderen technieken voor dit zalige humour. Lees gerust verder om via 7 tips erachter te komen wat er achter dat goede humour schuilgaat.

1. Een stap vooruit denken

Het kan zijn dat je altijd aan het klagen bent, op een ander of op jezelf. De blije Zoutelander bekijkt het anders en inplaats van te klagen kijkt hij een stap vooruit om zich van zijn zorgen te ontdoen en zich te focussen op wat echt belangrijk is. Zo maakt hij de klacht duidelijk en onderneemt hij stappen om deze toekomstig te verhelpen.

2. Doorzettingsvermogen

Het is zeker makkelijker om het te laten doen en je strandstoel van minuut één op dat juiste plekje in de zon te zetten, maar je begint het pas te waarderen waarna je er een poosje aan bezig bent. Daarbij is dat je pas echt van succes leert afweten door te blijven doorgaan ookal staat het je soms tegen of heb je geen energie om het af te maken. Niets was gebouwd in één dag dus pak die schep eens op en maak er eens een prachtig zandkasteel van.

3. Respect hebben (voor andere bieren)

De blije Zoutelander respecteerd de mening van anderen en laat iedereen in zijn waarde. Hij maakt gezamelijke besluiten en heeft zo meer vreugd wanneer er getoast moet worden op een nieuw bier.

4. Probeer iets nieuws

Gaan we eens een nieuw brouwsel proberen? Het is soms goed om je van de risico’s te ontzien en iets nieuws te proberen. Het overkomen van uitdagingen en het bereiken van nieuwe doelen is zeker een ingrediënt voor een blije zoutelander.

5. Wees jezelf

Waarom niet? Je beslist toch zelf of je een biertje of wijntje lekkerder vindt.

6. Biedt hulp aan anderen

Wat kan er boven een vriendelijke glimach of bedankje voor het halen van een drankje voor je kameraden. Dat brengt toch een glimlach op ieders gezicht.

7. Kijk niet teveel naar het verleden

Wat voor meerwaarde heeft het om van iets spijt te hebben dat in het verleden is gebeurd? We leven in het nu, werk aan je doelen weet wat je daarvoor nodig hebt en rust gerust eens uit na een lange dag werken. Je hebt dat heerlijke biertje verdiend, het is je gegund om eens bij zinnen te komen in die oude strandstoel met die mooie rode bol die langzaam in dat zilte water ondergaat.

Bekijk hier de verkooppunten bij jou in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *